Een wijnclub met veel wijn maar (nog) geen leden. Hoe pakken we dat aan?

Wie? Restaurant De Prins van Terbregge

De Prins van Terbregge heeft 310 wijnen die allemaal per glas te bestellen zijn. De wijnkaart is het resultaat van ruim tien jaar proeven, wijnboeren over de hele wereld bezoeken, maar vooral van heel veel lachen, genieten, slap ouwehoeren en lol maken met collega’s.

Is het dan geen tijd om een wijnclub te starten en mensen kennis te laten maken met deze wijnkennis (en de wijnen natuurlijk)?

Wat? Start nieuwe wijnclub Le Petit Prince du Monde

Een wijnclub starten? Wel veel heerlijke wijn, maar nog geen leden die wijn ook lekker vinden. En natuurlijk moeten die gaan bestellen. Hoe pakken we dat aan?
We schenken eerst eens een goed glas wijn in en denken dan eens diep na hoe wij de Prins van Terbregge kunnen helpen.
Laten we beginnen met het samenstellen en drukken van een mini-wijngids dat verspreidt kan worden onder de gasten van het restaurant. Dat geeft bekendheid en is tastbaar.

Probleem? Wijnclub laten groeien  van 0 leden naar ….

Tjsa, nog geen leden maar wel restaurant-gasten. Die kennen wij al. We geven hen een mini-wijngids en stellen daar de wijnen in voor. Met de mogelijkheid om bij achterlating van hun naam en e-mailadres te kunnen genieten van een 10 gangen diner met 10 bijpassende wijnen voor maar €75,00. De ontvangers krijgen dus iets tastbaars (de miniwijngids) en laten hun gegevens achter (naam en e-mail) en kunnen tegen een zeer vriendelijke prijs dineren en wijnen proeven.

Oplossing? digitale nieuwsbrief, eigen website wijnclub, facebook pagina + introductie mini wijngids

We adviseren om het volgende te doen:
1- start met het ontwerpen, drukken en verspreiden van een mini wijngids met daarin het voorstellen van een paar heerlijke wijnen.
Vraag om een naam en e-mailadres.
Geef iets extra’s terug: een 10 gangen diner met 10 wijnen voor maar € 75,00
2- start een facebookpagina voor de wijnclub met link naar het restaurant en de website van de wijnclub
3- start een website voor de wijnclub (“Le Petit Prince du Monde”)
4- start een elektronische nieuwsbrief voor de wijnclub
5- start een kick off event in het restaurant en laat foto’s en video maken
6- start met delen van de foto’s en video op de facebook pagina en breidt zo de vrienden van de wijnclub op facebook uit