Straks bij de jaarwisseling, wensen we elkaar de beste wensen toe. Wij als PrefixMedia willen u een inspirerend 2018 toe wensen.

Bij de uitreiking en de aanvaarding van de Nobelprijs voor Literatuur in 1996 zei  Wislawa Szymborska in  haar dankwoord  “De dichter en de wereld” over inspiratie:

Inspiratie is niet het voorrecht van dichters of kunstenaars alleen. Er is altijd een bepaalde groep mensen geweest, die de inspiratie van tijd tot tijd aanvliegt.
Namelijk allen die bewust voor hun werk kiezen en het met liefde en fantasie verrichten. Inspiratie kan in het beroep van arts, pedagoog, tuinman en in nog honderd andere voorkomen.
Hun werk is een permanent avontuur, wanneer het hen lukt om er steeds weer nieuwe uitdagingen in te ontdekken. Ondanks moeilijkheden en tegenslagen bekoelt hun nieuwsgierigheid niet.
Uit elk opgelost probleem spruiten nieuwe reeksen vragen voort. Wat inspiratie ook is, haar bron is altijd een “ik weet het niet”.  

Iemand die inspireert, is enthousiast en heeft een natuurlijke neiging om mensen te enthousiasmeren en aan te moedigen. Mensen worden uitgenodigd om het beste uit zichzelf te halen en zo hun doelstellingen te verwezenlijken. Een inspirerende  organisatie daarom, bemoedigt en spreekt mensen moed in om door te gaan met hun persoonlijke ontwikkeling.

Het kenmerk van inspiratie is dat het van binnenuit komt. Inspiratie is geen systeem, geen logica, geen structuur.  Wanneer u bezield bent, bent u vanzelf inspirerend in uw werk. Wij zijn hebben die bezieling en willen graag onze inspiratie delen.

Wij wensen u een inspirerend 2018!

 

Carel M. Kooijmans